Ajalooline traditsioon: Tarvastu lõunaosa.

Suusõnaline traditsioon - Rahva majanduslik elu - Ajaloolised isikud: valitsejad, õpetajad ja mõisnik

Katariina II poeg on siin ümber käinud ja ka Võru linna ehitanud ümber, ta on vaadanud ka rahva orjust ja on orjust vähendanud. Aleksander Esimene on orjuse lõpetanud. Katariina II poeg ehitas ka Tartu kivisilla.
EKLA, f 199, m 21, 100 (III-3h) < Tarvastu khk., Uue-Suislepi v., Lepiku t. – Elmar Anton < Hans Tanilas, 82 a. (1926)

Kirikhärrasid olen näinud viis. Esimene oli Mikvits [Justus Johannes Mickwitz], kes uputas enese ära. Ta uputas enda sellepärast, et oli tüdrukule lapse teinud. Kantslist oli ta enne uputamist ütelnud: „See kõige sügavam koht olgu minu tarvis.” Läinud jõe äärde, ajanud püksid kive täis ja läinud jõkke.
Katariina I oli Tarvastu saunamehe tütar. Ta oli saanud kindrali juure tüdrukuks, kuni sai keisri prouaks. See on kindel, seda jutustati minule.
EKLA, f 199, m 21, 100 (III-3h) < Tarvastu khk., Uue-Suislepi v., (Järv[e]küla) Siidre t. – Elmar Anton < Moorits Liimeon, 90 a. (1926)

Onu jutustas minule, et Tarvastu kiriku õpetaja olla ennast ära uputanud kiriku kohale. Ta olla ennast sellepärast ära uputanud, et ta kaks Moskvast toodud koolipreilit ära narrinud, ühel nendest olnud laps, sellepärast uputanud.
EKLA, f 199, m 21, 101 (III-3h) < Tarvastu khk., Vana-Suislepi v., V. Roosi t. – Elmar Anton < Johan Liiv, 68 a. (1926)